کد مطلب: 112755
موشک‌هاي‌ايراني‌ به‌قلب‌تل‌آويورسيدند/عکس
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 855

به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از مشرق: چند روز از آغاز درگيري ها بين رزمندگان فلسطيني و ارتش رژيم اشغالگر قدس گذشته و در اين چند روز رزمندگان مقاومت چندين ابتکار و حرکت تحسين برانگيز و جالب در بعد تسليحات داشته که باعث ايجاد ترس و وحشتي غير قابل وصف در بين صهيونيستها شده است. نبايد از نطر دور داشت که رسيدن موشک هاي مبارزان فلسطيني به تل آويو و فراتر از آن، دستاورد کوچکي نيست که علي رغم همه محدوديت ها و تدابير شديد صهيونيست ها به نتيجه رسيده است.

تسليحات جديد مقاومت فلسطين که طي روزهاي اخير رونمايي و با موفقيت به هدف اصابت کرده موشک هايي مهم و استراتژيک است که ضمن گذشتن از گنبد پر ادعاي اهنين، ذهنيت و اقتدار پوشالي امنيت تل آويو را هم در هم شکسته است.

موشک گراد

موشک گراد نام ديگري براي راکت انداز بسيار مشهور روسي سري " کاتيوشا " است؛ سلاحي که تقريبا در 5 قاره جهان يافت مي شود. قدمت اين سلاح روسي به سال 1941 ميلادي و شروع تهاجم آلمان به شوروي سابق باز مي گردد. در آن زمان دو سلاح روسي به عنوان شوکي مرگبار باعث کاهش سرعت پيشروي آلمان در خاک روسيه شد. يکي از اين سلاح ها تانک تي – 34 و سلاح ديگر سامانه راکت انداز "کاتيوشا" بود. سربازان آلماني به اين سلاح لقب "ارگهاي استالين" را داده بودند.

سامانه راکت انداز گراد


از زمان استفاده از کاتيوشا واژه جديدي به عنوان "توپخانه راکتي" يا "توپخانه  موشکي" به ادبيات نظامي جهان اضافه شد. ارتش هاي جهان با مشاهده پتانسيل هاي بالا اين سامانه از آن زمان به بعد به توليد نمونه هاي مشابه آن پرداختند. اصلي ترين نمونه از اين گونه آتشبارها گونه 122 ميلي متري با کد " BM-21 " است. برد اين موشک در مدل اوليه در حدود 20 کيلومتر است. بر اساس اخبار واصله مقاومت فلسطين توانسته است برد اين سامانه ها را افزايش داده و بر عليه شهرک نشينان و نقاط تجمع نظاميان صهيونيست از آن بهره ببرد.

در کل راکتهاي سري گراد سلاح دقيقي به حساب نمي آيند اما مي توان از آنها به عنوان يک گزينه بسيار مناسب براي زمين گير کردن و دادن پاسخي رعب آور به متجاوزاني مثل صهيونيست ها استفاده کرد. هر راکت اين سامانه به صورت استاندارد سر جنگي به وزن 20 کيلوگرم را حمل مي کند که قدرت انفجاري خوبي را ايجاد مي کند.

 ناصر 5

منابع فلسطيني از استفاده از گونه ديگري از راکتها در اين درگيري ها با نام "ناصر 5 " خبر داده اند. يکي از تنها مختصاتي که از اين راکت فلسطيني منتشر شده است بحث طول است که در حدود 2.5 متر اعلام شده است. با نگاهي به سلاح هاي جنبش حماس و اطلاعات موجود درباره آن، به نام راکت "قسام 4 " مي رسيم که تقريبا طولي در همين حدود دارد.

سامانه راکتي قسام ساخت فلسطين


گمان بر اين است که " ناصر 5 " در حقيقت گونه اي تازه از راکتهاي سري قسام باشد که با سر جنگي حساس تر توليد شده است. اين راکت بردي در حدود 10 تا 15 کيلومتر داشته و با سرجنگي 10 کيلوگرمي مسلح شده است. از اين راکتها عمدتا براي حمله به شهرکهاي صهيونيست نشين در مرز نوار غزه استفاده مي شود.

راکت 107

اين وسيله جديد از ديگر سلاح هاي فلسطينيان است که در درگيري هاي اخير مورد استفاده قرار گرفته. بنا بر اعلام منابع فلسطيني برد اين موشک در حدود 40 کيلومتر اعلام شده است. با نگاهي به اطلاعات موجود يک نام در اين ميان خودنمايي مي کند و آن هم راکت " فجر 3 " است. اين سيستم راکتي در طول دهه 1990 ميلادي در ايران تکميل شده است و منابع غربي معتقد هستند که در سالهاي قبل به سوريه، حزب الله لبنان و جنبش حماس تحويل شده است.


نمونه اي از مدل هاي اوليه سامانه فجر


اين راکت با طول 5.2 متر، کاليبر 240 ميلي متر و بردي در بين 40 تا 45 کيلومتر يک سرجنگي به وزن 45 کيلوگرم را حمل مي کند. به صورت استاندارد اين سامانه از 12 پرتاب گر تشکيل شده است که معمولا توسط يک کاميون متوسط مثل سري 911 حمل مي شود اما مي توان پرتاب گرهاي آن را به صورت تک تک و يا دوتايي نيز مورد استفاده قرار داد. با توجه به اعلام منابع فلسطيني درباره استفاده از راکت هاي فجر 5 ايران، بهره گيري از برادر کوچکتر اين موشک نيز منطقي به نظر مي رسد.

 ام 75

سلاح ديگر در تجهيزات جنبش حماس سامانه راکتي موسوم به " ام 75 " است. اين سامانه نيز از جمله غافلگيري هاي حماس براي صهيونيستها بوده است که تا قبل از شروع اين درگيري ها اطلاعاتي در مورد وجود همچنين سامانه اي در نوار غزه وجود نداشته است.

ابوعبيده سخنگوي جنبش حماس اخيرا اعلام کرده موشکي که در شهرک گوش حتسيون در نزديکي قدس بر زمين فرود آمد، از اين نوع بوده و پيامي به رژيم صهيونيستي بود مبني بر اينکه ديگر هيچ نقطه اي از سرزمين هاي اشغالي از دست موشک هاي فلسطيني در امان نيست، عدد 75 در نام اين موشک نشانگر ميزان برد آن است.

مشخصات بيشتر و يا تصويري تا اين لحظه از اين موشک مخابره نشده است اما تنوع موشکي مورد استفاده توسط مبارزان فلسطيني، يک استراتژي موفق و مهم در غافلگيري و ضربه زدن به صهيونيست هاست.

فجر 5

اما مهمترين شگفتي حماس در جريان اين درگيري ها استفاده از نمونه بومي موشک ايران فجر 5 است. اين راکت ايراني براي اولين بار پايتخت اين رژيم جعلي را هدف قرار داده به صهيونيستها اين پيام را داد که حتي پايتخت شما نيز در امان نيست. اين سامانه ايراني نيز در دهه 1990 ميلادي و پس از راکتهاي سري فجر 3 تکميل شده و به نيروهاي مسلح ايران تحويل شد. در مقايسه با سامانه " فجر 3 " پيشرفتهاي خوبي بر روي فجر 5 اعمال شده است.

اين سامانه راکتهايي با کاليبر 333 ميلي متر را به مسافتي در حدود 80 کيلومتري پرتاب مي کند.سر جنگي 175 کيلوگرمي اين راکت مي تواند براي هر هدف خصوصا در نقاطي مثل شهر تل آويو بسيار مخرب باشد .

به صورت استاندارد اين راکتهاي به صورت 4 تايي در کنار يک ديگر قرار گرفته و به وسيله يک کاميون حمل شده و از روي آن شليک مي شود. البته اين امکان وجود دارد که هر کدام از اين پرتاب گرها به صورت تکي و يا دوتايي به منظور سبک تر شدن و در نتيجه افزايش سهولت در تحرک مورد استفاده قرار گيرد.

سامانه فجر 5 در حال شليک


بايد به اين نکته اشاره کرد که تا قبل از اين درگيرها جنبش حماس تنها از دو سامانه راکتي گراد و قسام براي حمله به صهيونيستها بهره مي برد اما با شروع درگيري اخير جهان شاهد قدرت نمايي حماس در زمينه حملات راکتي بود که شايد بتوان گل سرسبد آنها را سامانه ايراني فجر 5 اعلام کرد.

درگيري با سيستم فجر 5 براي سامانه هايي مثل گنبد آهنين بسيار مشکل تر است. دليل اين مسئله ارتفاع پروازي و سرعت بيشتر فجر 5 است. از سوي ديگر دقت فجر در اصابت به پارلمان رژيم صهيونيستي، اتفاقي است که بايد در جاي خود به آن پرداخت.

خمپاره اندازهاي حماس

بر اساس گزارشات منتشره در منابع خبري، جنبش حماس از گونه اي از خمپاره ها با بردي بين 7 تا 10 کيلومتر استفاده مي کند. با نگاهي به سامانه هاي خمپاره اي در جهان مي توان متوجه شد که به احتمال زياد اين خمپاره از مدلهاي 120 ميلي متري است که بردي بين 7 تا 10 کيلومتر دارند.


خمپاره انداز 120 ميلي متري مدل KRH 92 ارتش فنلاند


نيروهاي مقاومت از اين سلاح براي حمله به نقاطي نزديک در اطراف مرز نوار غزه استفاده مي کنند که حجم آتش نيز گزينه خوبي براي ارسال انبوه پاسخ ها به سمت متجاوزان است.

براي درک اهيمت راکتي همچون فجر 5 براي رزمندگان فلسطيني بايد به اين موضوع توجه کرد که تا پيش از اين راکت دست ساز قسام به عنوان سلاح اصلي مقاومت فلسطين محسوب مي شد و داراي بردي در حدود 13 کيلومتر بود که سر جنگي آن تنها 10 کيلوگرم وزن داشت. حال مبارزان فلسطيني به قابليتي رسيده اند که اسرائيل حتي فکر آنرا هم نمي کرد.

موشک‌هاي فجر 5 که بي‌ترديد از ابتدايي‌ترين موشک‌هاي ساخت جمهوري اسلامي محسوب مي‌شود، قدرت رژيم صهيونيستي و سامانه دفاع ضدموشکي اين رژيم و آنچه را که خود گنبد آهنين مي‌نامندش به سخره گرفته است.

گنبد آهنيني که قرار بود اجازه اصابت هيچ موشکي به سرزمين‌هاي اشغالي را ندهد، هيچ دردي از صهيونيست‌ها دوا نکرده و تنها فرود صدها موشک فجر 5 را نظاره‌گر است. ناگفته پيداست که وقتي صهيونيست‌ها در تقابل با ابتدايي‌ترين موشک‌هاي توليد ايران با چنين چالش جدي مواجه مي‌شوند، مقابل موشک‌هاي پيشرفته ساخت جمهوري اسلامي هيچ حرفي براي زدن نخواهند داشت و عملا محو خواهند شد.

زماني که فجر 5، اسرائيل را با چنين چالشي مواجه مي‌کند و غرب را براي حفظ امنيت‌ اين رژيم به تکاپو مي‌اندازد و معادلات منطقه‌اي را به نفع جمهوري اسلامي تغيير مي‌دهد، به راستي موشک‌هاي نسل ژئو چه تاثيري بر قدرت بازدارندگي جمهوري اسلامي خواهند داشت؟


اولين سالگرد شهادت حسن طهراني مقدم پدر موشکي ايران و رسيدن موشک هاي ايراني به قلب رژيم صهيونيستي؛ جايي که اين شهيد بزرگوار و مبتکر ايراني آرزوي نابودي آنرا داشت و طرحهاي زيادي براي مصون ماندن ميهن اسلامي از گزند بدخواهان انجام داد، بهانه خوبي است تا بار ديگر از تلاش هاي آن دانشمند پارسا ياد کنيم و به مبارزان فلسطيني نيز دست مريزاد بگوييم.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html